Nyheter

Här kan du läsa mer om vad som händer på Creative Meetings
och några kloka tankar om vår vardag.

2024-01-25

Intervju med Eventeffect - "Creative Meetings formaliserar nu sin användning av AI i verksamheten"

Eventeffect intervjuade oss på Creative Meetings kring vårt senaste initiativ, att utse en AI-ansvarig för att förstärka integrationen av AI i verksamheten.

VD Lotta Karlsvärd framhäver vikten av AI för att förbättra både kreativa koncept och administrativa processer. AI-ansvariga Kristin lyfter fram AI:s förmåga att erbjuda skräddarsydda lösningar genom att kombinera företagets expertis med teknologins potential. Denna strategi öppnar för många nya möjligheter.

Läs mer

2024-01-19

Intervju med Resumé - "Creative Meetings gör strategisk satsning på AI"

Den svenska tidskriften Resumé, inriktad på nyheter inom medie- och marknadskommunikationsbranschen, gjorde en intervju med oss på Creative Meetings angående vår strategiska satsning på AI.

Läs mer

2023-11-29

Nu händer det grejer på Creative Meetings!

Vintern är här, och likt årstiderna förändras vi och färgar vardagen med nya, spännande nyheter.
Läs vidare för mer information om vad som händer hos oss.

Lär mer 

2023-06-26

Snart dags för semester

Eventpodden är tillbaka med nya värdar, Carl Knutas och Jonas Bodin. De kommer att dyka djupt in i eventvärlden, och det senaste avsnittet handlar om att välja rätt talare.
Dessutom är det hög tid att börja planera för kommande events, inklusive julfesten. Så innan semestern, ta en stund att se framåt...

Läs mer

2023-04-18

Visst är vi snygga!

Äntligen får vi visa upp vår nya visuella identitet
– som vi har längtat!

För Creative Meetings blev 2022 ett rekordår och samtidigt ett år av förändring. Under vintern har vi på byrån arbetat tillsammans kring utveckling av bolaget. Alla har gett sin syn på var byrån är idag och var vi vill vara i morgon. Det resulterade bland annat i en ny visuell identitet.

Läs mer

2023-03-01

Hej då 2022 – välkommen 2023

Eventåret har bara börjat och det har börjat riktigt bra. Mellon har just startat och vi nynnar redan nu på låtarna som kommer bli årets sommarplågor. Detta ser vi som ett vårtecken och det betyder att det är hög tid att börja planera era sommarfester och kanske boka in den där artisten vars låt går på repeat i bakhuvudet…

Läs mer

2022-12-19

Vilket fantastiskt eventår – TACK! 

Det är lätt att glömma bort med 2022 inleddes med ett bakslag i och med Omikronviruset. Vi fick återigen hantera event som skulle flyttas, föra dialog med diverse leverantörer och prata med våra kunder. Med sedan hände något. Och som det hände. Alla ville träffas, inte bara digitalt utan glädjande nog även fysiskt.

Läs mer

2022-09-26

Låt oss skapa eventmagi tillsammans!

Kanske har du inte märkt det – men vi som står mitt i det kan inte undgå det. Höststormen stavas med ett E i år – Event-höststormen.

Äntligen klara med pandemin och OJ vilket behov det fanns av att träffas. Träffas på riktigt! Dels var det länge sedan alla sågs, dels fortsätter ju hemarbetet för många och då bryts kulturen ner sakta men säkert. Det är viktigare än någonsin att träffas!

Läs mer

2022-08-02

Lotta Karlsvärd blir ny VD

Vi kan nu meddela att vår byråledare Lotta Karlsvärd tillträder rollen som VD för Creative Meetings från den 1 september och efterträder grundaren Peter Winitsky.

Läs mer.

2022-03-10

Klimatkompenserat 2021

#GoClimate

Pengarna stöttar ett klimatprojekt i Indonesien som heter Nazava Water Filters.

Läs mer

2022-01-27

Bli en av oss

Vi söker nu en person som är en rutinerad och högpresterande eventprojektledare. Ibland kallas rollen tydligen för produktionsledare har vi förstått – det kan ju kanske vara bra att nämna. Hos oss innebär det att du driver hela eller delar av projekt...

Läs mer

2021-08-31

Framtidsspaning med Eva-Lotta Jonsvik på Advania 

Eva-Lotta Jonsvik arbetar som Marketing Director hos vår kund Advania Sverige AB och vi lät ställa henne någar frågor kring digitala event. 

Läs mer 

2021-08-26

Live on Tape – det är väl fusk?

När marknaden exploderade för ett drygt år sedan med digitala event – då var i princip alla event live-sända. Vi var alla vana vid att det var ”här och nu” som gällde.

Läs mer

2021-08-23

Framtidens möten är hybrida – vår största utmaning!

Anna Bellman en av Sveriges mest anlitade moderatorer och utbildare i digitala möten, och när vi bad henne sia om framtidens event fick vi denna spaning.

Läs mer 

2021-08-16

Det kommer att bli proppen ur!

Vi lät ställa några frågor till våra branschkollegor kring vad de tror om framtiden och vad som sker efter pandemin. Jens Dolk är delägare av K-märkt och såhär ser hans framtidsspaning ut.

Läs mer

2021-08-05

Hej Emma!

Vad gjorde du i innan du började på CM?
Innan jag började på CM bodde jag i Melbourne, Australien sedan 13 år tillbaka. Där har jag de senaste nio åren arbetat på eventbyrån Peter Jones Special Events som projektledare.

Läs mer

2021-04-28

Digital vårkonferens

I förra vecka hjälpte vi våra vänner på Kvadrat AB att producera ett digitalt event med sändning från Studio Flex på Quality Hotel Friends.

Läs mer

2021-04-23

Namnlansering

Vi hjälpte nyligen Lumera lansera sitt nya företagsnamn för alla kollegor med ett maffigt event där allt paketerades som ett TV-program.

Läs mer

2021-04-06

Nyanställd under corona?

Nyligen hjälpte vi Trafikverket att producera ett digitalt evenemang med sändning från studion på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Läs mer

2021-03-30

Komsi Komsi...

Nu ska en av våra fantastiska projektledare vara föräldraledig. Medan hon är borta vill vi ha någon som fyller
hennes skor. Om du bara är så fantastisk som vi tror är vår ambition att sen kunna gå från ett ett-årigt vikariat
till att ta upp dig i teamet på en fast tjänst. Vi är nämligen övertygade om att vår bransch kommer explodera
(på ett bra sätt) så snart alla fått den där sprutan i armen och vi kommer behöva bli fler i vår familj!

Läs mer

2021-03-25

Advania ställer inte in - de ställer om!

I höstas tog vår modiga kund Advania Sverige och Advania Skolpartner beslutet om att ställa om den årliga kundresan till skolmässan i London, läs mer om hur det gick här nedan.

Läs mer

2021-03-19

VI VANN!

Det finns bara en riktig tävling för eventbyråer - Gyllene Hjulet - eventbranschens Oscarsgala och den enda eventtävling som vi ställer upp i.

Läs mer

2021-03-15

Ordspråket säger ju "att dra sitt strå till stacken"

Vår stack är Ronald McDonald Barnfond som vi försöker dra vårt strå till.

Vi har under många år haft ett engagemang till Barnfonden och försökt att hjälpa till så gott vi kan, bland annat med att utrusta de fem Ronald McDonald Hus som finns i Sverige med tekniska apparater, hushållsmaskiner etc. men även att på plats vara med och vårstäda hus och trädgård.

Läs mer

2021-03-09

Nu är det ett år sedan som allt vändes upp och ner

Vi gör en kort tillbakablick på året som gått.

Läs mer

2021-02-23

En del möten är svåra att ersätta med digitala lösningar men med andra är det precis tvärtom


Visste du att en av våra kunder ökade deltagandet på sina seminarier med över 2000% när de gick från fysiska till digitala möten utan att utöka budgeten.
Hur häftigt är inte det?

2021-02-08

Digitala event behöver snygg grafik!

Oj vad vi producerade mycket rörligt material under 2020 till alla digitala event. Filmer i mängder och massor med snygga vinjetter. Det rörliga elementet är alltid bra att använda vid events – men vid digitala sådana är de helt nödvändiga! Här berättar vår Motion Graphic Producer Robin i fem korta steg hur processen ser ut när han skapar en vinjett till ett event.

Läs mer

2021-01-21

Klimatneutralt företag

Under januari månad har Lina skickat ut massor av enkäter och mail till medarbetare och leverantörer för att samla in den data som behövs för att kunna beräkna vårt klimatavtryck. Vi tog oss ett snack med Lina för att höra hur en märkning som Klimatneutralt Företag egentligen går till.

Läs mer

 

2021-01-13

Peter siar om 2021

2020 var ett spännande mötesår. Många tvingades ställa om till digitala möten på riktigt. Vad händer 2021? Fortsätter vi att träffas i den digitala världen eller kommer dom fysiska eventen tillbaka? Vi ställde tre snabba frågor till vår VD Peter om hans tankar inför det kommande året. 

Läs mer