2021-04-06

Nyligen hjälpte vi Trafikverket att producera ett digitalt evenemang med sändning från studion på Stockholm Waterfront Congress Centre.

 

En av deras stora utmaningar låg i att de det senaste året anställt cirka 100 personer till projektet, varav de flesta inte träffat en enda kollega fysiskt ännu.

Hur bygger man stolthet och företagskultur när man inte kan ses fysiskt?
Hur förankrar man mål och tidplaner samt vikten av att varje medarbetares insats är oerhört viktig för att nå målen i tid, under dessa förutsättningar?
 

Projektdagen modererades med bravur av Anna Bellman som på ett tydligt och varmt sätt tog hand om alla som medverkade i programmet, både fysiskt i studion och online.

Inspirationsföreläsaren Linda Hammarstrand visade på ett inspirerade sätt att varje medarbetare har huvudrollen på just sin sträcka i den långa stafetten på vägen mot målet.

Många av medarbetarna hade i förväg spelat in korta filmer där de berättade om varför de tycker att sitt jobb är så roligt och en del berättade om sina största utmaningar den närmaste tiden. På så sätt syntes och medverkade många av medarbetarna i programmet, trots att de inte var med i studion i direktsändning.

Alla hade även möjlighet att interagera och ställa frågor till de som deltog i programmet via en eventapp och så höll en av Trafikverkets medarbetare en mycket uppskattad frågesport.

Mätningarna efter eventet visade att kännedomen om målen och känslan av stolthet över att få arbeta med projektet - ökade med nästan 25%!

Tack till alla medverkande!