2021-08-31

Framtidsspaning med Eva-Lotta Jonsvik på Advania 

Dags för nästa tillfälle i vår framtidsspaning med temat digitala event. Eva-Lotta Jonsvik arbetar som Marketing Director hos vår kund Advania Sverige AB och har många års erfarenhet i ämnet. Här delar hon med sig av sina kloka tankar kring framtidens event.

- Hur tror du att era event på Advania utvecklar sig under 2021/2022? 
Jag är helt säker på att vi kommer att fortsätta mötas digitalt när vi ska nå en bred publik för information och inspiration. Vi ser att vi behöver prioritera fysiska möten när vi behöver stärka relationer, innovera och tänka nytt tillsammans med ett färre antal personer.

- Vad tar vi med oss för lärdomar från pandemin kopplat till möten med kunder, leverantörer och kollegor? 
De första stapplande digitala eventformaten utvecklades lika snabbt som arbetsplatserna ställde om till distansarbete. Jag är otroligt imponerad av den höga kvaliteten på de digitala event vi ser nu och vår förmåga att göra på nya sätt tillsammans med leverantörer, kunder och partners. Vi är verkligen i detta tillsammans och det har på många sätt stärkt oss samtidigt som det varit en stor utmaning att hitta de rätta formaten.

- Hur ser ert mötesformat internt och externt ut framöver? 
Precis som alla andra längtar de flesta av oss att träffas och stärka våra relationer. Och det är precis så vi tänker kring de olika mötesformaten. Vi behöver inte ses fysiskt för att få information, men vi behöver mötas för att bygga relation. Det vi tydligt ser med digitala event är att vi får fler deltagare och en större inkludering, fler kan delta och inspireras på sina egna villkor. Det digitala formatet ställer ännu högre krav på oss som ska hålla i event. Vi behöver verkligen säkerställa hög kvalitet och relevans för att hålla kvar deltagarna. Vi har följt Folkhälsomyndigheternas rekommendationer stenhårt och det fortsätter vi att göra, men jag vill att vi fortsätter tänka information och relation även när vi är friare i att planera fysiska träffar.

- Hybrid-event – vad är det för dig och tror du att det är något vi kommer se mycket av framöver?
Hybrid för mig är väldigt mycket "på deltagarnas villkor", att ha möjlighet att välja hur man vill delta. Digitalt vid en livesändning, delta på plats eller titta på utvalda delar "on demand". Jag tror att alla studios som poppat upp under pandemin kommer att fortsätta ha ett existensberättigande, men sakta och säkert med publik på plats.

- Har du någon egen spaning kring framtiden kopplat till möten och event?
Återbruk är ju stekhett nu och det borde även gälla för det vi producerar på alla digitala event.

Jag ser ofta event som en del av något större, en möjlighet att skapa innehåll som vi kan använda lång tid framöver för information, inspiration och utbildning. Det rörliga formatet tilltalar de flesta och det passar väldigt bra när vi ska bjuda på sånt alla vill ha - kunskap. Jag tror att tiden är inne då vi måste våga släppa presentationen och skapa mer autentiska upplevelser. Vi vill bli berörda.

Publicerat av: Kristin Björklund, kristin@creativemeetings.com