2021-08-16

Det kommer att bli proppen ur!

Vi lät ställa några frågor till våra branschkollegor kring vad de tror om framtiden och vad som sker efter pandemin. Jens Dolk är delägare av K-märkt och såhär ser hans framtidsspaning ut.

Hur tror du att eventen kommer att utveckla sig under 2021?
- Det kommer bli PROPPEN UR! Behovet att träffas har inte försvunnit PGA pandemin och dessutom finns nu ett uppdämt behov. Dagen efter Tegnell ställer sig i TV och säger att "jobba hemma” inte gäller längre kommer en miljard företag vilja ha frukostcatering dagen efter, och strax därefter fest. Den stora frågan är NÄR? Och om man inte vet när - hur ska man då kunna balansera resurs och efterfrågan? Mardröm för branschen...

Vad tar vi med oss för lärdomar från pandemin?
- Pandemin har brutit slentrianmönster. Vi kommer komma ut på andra sidan smartare. Inte minst kring frågan resor och möte. Tåg till Göteborg för ett möte och middag kommer vara OK - flyg till London för ett möte INTE OK!

Hur ser det nya mötesformatet ut?
- Mer fokus på mötet mellan människor - mindre fokus på PPT-dragningar med Excel-bilder.

Har du någon egen spaning kring framtiden kopplat till möten och event?
- Möten och event kommer bli en viktigare del av ett företags kulturbyggande. Ju mindre man ses i kaffekön, PGA hemarbete och fri arbetsplats, desto mer måste man ses för konferens, event och fest.

Publicerat av: Kristin Björklund, kristin@creativemeetings.com