Ramboll

Ramboll klev 2018 in som ny titelsponsor till Stockholm Halvmarathon – ett ikoniskt lopp med anor från 1920-talet och ville med sin sponsring lyfta hela loppet till nya höjder och bygga Rambolls varumärke i Sverige starkare. Detta skulle arbetas ut med flera olika aktiveringar för olika målgrupper.

Vi fick nöjet att hjälpa Ramboll med detta och skapade tillsammans;

• Ett VIP-område dit Rambolls anställda och speciellt inbjudna gäster kunde komma innan loppet för att äta en hälsosam lunch, få info om loppet, samt lämna av sina saker för upphämtning efter loppet – då även massage erbjöds de trötta musklerna.

• Ett Ramboll-tält i sponsorzonen där målet var att introducera Ramboll till löparsverige. Detta gjordes genom branding och en inbjudande monter, men även genom att man i tältet kunde vara med i en digital och interaktiv tävling som gick ut på att man med mobilen skulle scanna QR-koder utplacerade på en Stockholmskarta som visade ut bansträckningen för loppet. Vid varje QR-kod fanns info om Rambolls olika projekt och verksamheter, vilket man i slutet av tävlingen fick svara på frågor kring. Alla deltagare i denna tävling fick en giveaway, och vinnarna gratis startplatser till loppet 2019.

• En allmän läktare kallad Ramboll Public Cheerzone där vi tog in en DJ som spelade musik för såväl löpare som publik, där Ramboll hade två interna konferencierer som talade live under loppet. Här delade vi även ut material för publiken att skapa egengjorda heja-skyltar och publiken erbjöds en premiumplats att sitta och titta på loppet då löparna passerade vid två tillfällen.