Proact

Creative Meetings hjälpte IT-företaget Proact att för fyra år sedan uppgradera sitt årliga kundevent med en rejäl kvalitetshöjning till ett arrangemang som fick 100% fokus på interaktion och dialog med deltagarna. Kundeventet Sync har sedan dess hållit hög kvalitet med mycket nöjda besökare och ett gott rykte i branschen. Även en succé behöver dock efter några år en pånyttfödelse. Nu ville vi än mer fokusera på innovation. Och hur förändrar man en redan vinnande formel?

Lösningen blev fem events i ett – dvs. fem olika möten i ett samlat forum. Ett öppet mötesrum med helt fri rörlighet där deltagarna valde vilken kunskap de önskade. Lyssna traditionellt vid scenen, utbyt erfarenheter vid rundabordssamtalen, ta del av av de senaste produktnyheterna vid demohörnorna, träffa alla leverantörer i en speed-meeting-mässa eller besök hands-on labbar med tekniska djupdykningar.

Inga riktiga fikapauser utan kaffe och färskpressade juicer serverades hela dagen i rummet för att ytterligare rama in känslan av ett stort mötestorg. Alla arrangemang genomfördes parallellt i samma lokal vilket gav stor energi och en positiv puls till hela dagen till skillnad mot traditionella kundevents som ofta saknar dynamik och riktig valfrihet.

Med detta upplägg fick även leverantörerna, en ofta nedprioriterad grupp, maximalt med sändningstid till den seniora målgruppen, vilket resulterade i högsta betyg i utvärderingen. Internt blev Sync en arena som tydligt formulerade Proacts erbjudande till marknaden och vart man är på väg. Formatet blev en sådan succé att det kommer återanvändas på företagets globala personalkickoff 2019. Sync genomfördes i Stockholm och Göteborg med 250 deltagare. Kommentarer som ”det bästa event jag någonsin varit på” var en skön klapp på axeln efter hårt planeringsarbete.

Ett unikt möte med lysande resultat!